Јакна од јаболка, фармерки од банана

Во Амстердам, интерактивниот музеј наречен „Фешн фор гуд“ ja отвори својата врата за посетителите. Главната намера на музејот е детално и разумно да информира за главните иновации во светот на еко-модата и текстилот и значајно да го промовира свесниот став за еко-гардеробата.

Сите посетители на музејот добиваат детални информации за најновите технологии, кои можат да ја направат прифатлива еколошката мода. На пример, тука може да видите кожа направена од јаболка и да се запознаете со биоразградливиот сјај.

Музејот има продавница за еколошки брендови – нивниот асортиман се менува на секои месеци во зависност од темите. Во овој момент постојат облека и модни додатоци, кои се прилично поврзани со улогата на водата во модната индустрија.


 

ОСТАНАТО