Од крајност во крајност

Заливот Фунду се наоѓа на северниот дел од атлантскиот брег на САД. Познат е по највпечатливите морски мени на светот и е најдобро место за посматрање плими и осеки. За време на циклусот, во заливот се слива и одлева вода колку што имаат сите реки на светот заедно.

ОСТАНАТО