Болничката храна во светот и болничката храна во Македонија

Ако сте поминале барем една ноќ во болница, тогаш сигурно знаете дека болничката храна не е баш највкусна. Но, погледнете како изгледаат болничките чинии во земјите ширум светот и споредете ги со храната што луѓето ја јадат во болниците кај нас.

Америка

Австралија

Велика Британија

Естонија

Франција

Германија

Јапонија

Канада

Малезија

И, долгоочекуваното – МАКЕДОНИЈА!!!