Кочијашот Стевчо

По објавата на Миленко Неделковски на социјалната мрежа Фејсбук, дека Стевчо Јакимовски, Иван Стоиљковиќ и српскиот премиер Алкесандар Вучиќ наводно му помогнале на Груевски во бегството, новинарот на „Слободен печат“, Мартин Богатиноски, се обиде од Јакимовски да побара коментар.

Но, наместо коментар, новинарот доби сочни пцовки. Разговорот меѓу Богатиноски и Јакимовски ви го пренесуваме целосно:

Богатиноски: Добар ден, господине Јакимовски, Мартин Богатиноски е од Слободен печат. Имате ли малку време?

Јакимовски: Кажете.

Богатиноски: Миленко Неделковски нели објави дека…

Јакимовски: А да се гоните у пи..у материну и ти и Миленко Неделковски може, заедно двајцата?

Богатиноски: А зошто јас?

Јакимовски: Ма гонете се у пичку матер и двајцата, да ви е..м мајката.