Ова не е американски филм

Мартин Богатиноски Каква корист би имале ние граѓаните од тие лизгалишта, освен тоа што, ете, сега ќе имаме каде да ги усовршуваме нашите паѓања, кршења раце и нозе на замрзнатите тротоари во јануари?! По неуспешното[…]

Од Свазиленд до Македонија

Драги мои сонародници, не треба да се плашиме од промените. Оти, ако и нашата татковина никогаш не се викала Народна Република Македонија, или, пак, на пример, Социјалистичка Република Македонија, можеби и ние сега не би[…]