Пармаковска: Живеам, значи одбројувам!

Фросина Пармаковска Одбројувањето во романот е и буквално, оние десет секунди при хируршката интервенција, но и метафорично и како такво, упатува на нов почеток, нов живот кој е, пак, само дел од едно кружно течение[…]